Bli scout

Gillar du att göra roliga saker tillsammans med kompisar? Gillar du utmaningar? Vill du lära dig hur man gör om en vän gör sig illa och behöver sjukvård? Tycker du om att vara utomhus? Skulle du vilja hänga strax ovanför vattenytan och i hög fart glida genom sommarvarmt sjövatten? Vill du ligga och sola på en brygga i skärgården?

Då borde du gå med i scouterna!

Vi har naturen som vardagsrum. Scouterna skapar utmaningar som lockar till sammarbete och lösningar. Vi ser inga hinder och det finns inga avbytarbänkar. Det finns 38 miljoner scouter i världen, varav ca 90 000 i Sverige. Scouterna vill ge barn, ungdomar och vuxna möjlighet till en utvecklande och rolig fritid.

Skicka en intresseanmälan i det här formuläret.

 

 

 

8-10 år

Om du är åtta eller nio år och börjar på scouterna så kommer du att få testa på massor av nya spännande saker. Du får lära känna nya kompisar och uppleva många äventyr tillsammans. Du får testa på att segla i olika slags segelbåtar, sova i tält och kanske gå på spökspår, om du vågar. Du får leka, lära dig att ta hand om kompisar som gjort sig illa och göra eld.

Verkar det kul? Maila bliscout[at]tibblesjoscout.se!

Spårarscoutavdelningar:
Jollen
Delfinen
Rorkultingarna

 

10-12 år

Om du är tio eller elva år och börjar på scouterna så kommer du att få testa på massor av nya spännande saker. Du får lära känna nya kompisar och uppleva många äventyr tillsammans. Du får lära dig hur man täljer med kniv på ett bra sätt, hugger med yxa och använder en såg. De kunskaperna är jättebra att kunna för du kommer få vara ute några helger och bo i skogen eller på en båt, och kan behöva göra upp en lägereld med dina kompisar. Ni hittar på en massa andra saker också, som att baka, gå på spökspår, bada eller något annat. 

Verkar det kul? Maila bliscout[at]tibblesjoscout.se!

Upptäckarscoutavdelningar:
Skonarna
Vikingarna

 

12-15 år

Om du är mellan 12 och 15 år så får du testa på massor av nya spännande saker. Du får lära känna nya kompisar och uppleva många äventyr tillsammans. I den här åldern får du och dina kompisar i den lilla gruppen som kallas patrull hitta på mycket själva vad ni skall göra. Du får vara med på allt längre och häftigare äventyr, långt inne i skogen eller i en båt i skärgården. Du får lära dig mer om sjukvård och hur man klarar sig själv, och mycket som du och dina kompisar gör får ni själva vara med och bestämma. Vill ni kanske lära er att segla mitt i natten eller paddla kanot? 

Verkar det kul? Maila bliscout[at]tibblesjoscout.se!

Äventyrarscoutavdelning:
Fullriggarna

 

15-18 år

Om du är mellan 16 och 18 år så blir scouterna mycket vad du och dina kompisar vill. Vad vill ni hitta på tillsammans? Bygga en flotte och sakta guppa fram under sommaren? Samla ihop pengar till en gemensam utlandsresa? Utmana er i bergsklättring eller forsränning? Tävla i segling mot massor av andra ungdomar? Träffa massor av andra scouter i samma ålder och dansa eller bara ta det lugnt under långa nätter? Vill du hjälpa till att lära ut saker till yngre scouter? Scouterna ger dig tusentals möjligheter att förverkliga spännande idéer.

Verkar det kul? Maila bliscout[at]tibblesjoscout.se!

Utmanarscoutlag:
The Royal Society of Pirates (RSP)

 

18+

Om du är över 18 år och vill vara med i scouterna så finns det enorma möjligheter att utvecklas som person och få en rolig och givande fritid. Hos oss får du var med i små grupper som har roligt tillsammans och samtidigt strävar efter att ge barn och ungdomar en meningsfull fritid. Du kan få vara med och hjälpa de unga scouterna att bli duktiga på att samarbeta, våga anta olika utmaningar eller följa med på roliga äventyr. Men tycker du bättre om att fotografera, skriva reportage, arbeta med hemsidor och reklam, lära ut segling, meka motorer, planera tävlingar eller andra stora evenemang, leda utvecklingsarbete, göra kickoffer för vuxna, syssla med teater, hålla på med olika hantverk, laga mat eller kanske spela gitarr så erbjuder Tibble sjöscoutkår en passande fritidssysselsättning. Hos oss får du, samtidigt som du hjälper barn och ungdomar och har roligt, uppleva segling och friluftsliv, lära dig att hantera motorbåt och segelbåt, samt få möjligheter till fantastiska semestrar och ett utbud av massor av intressanta kurser inom alla möjliga områden. Att vara scout är förresten en mycket bra merit när du skall söka arbete. 

Verkar det kul? Maila bliscout[at]tibblesjoscout.se!

 

Bli stödmedlem

Är du intresserad av vår verksamhet, eller bara tycker att vår strävan efter att få unga människor att utvecklas till trygga individer som kan samarbeta, lösa problem och har stor respekt för andra, är värd att stödja? Vill du samtidigt inte vara aktiv i verksamheten så kan du bli stödmedlem. Som stödmedlem får du aktuell information om vår verksamhet och om kommande aktiviteter. Du blir stödmedlem genom att sätta in 250 kronor eller valfri större summa på PG 32 96 45-6 eller BG 415-9489. Märk med ordet "stödmedlem" och meddela kåren genom att maila till bliscout[at]tibblesjoscout.se ditt namn och personnummer samt mailadress om du vill ha information.

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com